Stämma genomförd och ny styrelse vald.
Den nya styrelsen ser ut på följande vis.
Förtroendevalda i Brf, Falunhus 13
Ordförande, Alexandra Högblad
Sekreterare, Kristina Montén
Ledamöter, Michela Abura, Kristoffer Bolde Asplund, Yvonne Smed, Eva Wallström
Ledamot Riksbyggen, Solbritt Hurtig
Suppleanter, Anette Björklund, Marta Englund, Julia Pavljutsenkova, Andreas Sjögren, Helena Stenport, Julia Westring
Suppleant Riksbyggen, Jan Sörling
Denna hemsida är för allmän information. Aktuell information såsom Medlemsbrev, kallelser etc finns på Riksbyggens hemsida, hittas via MittRiksbyggen.
Laddplatser
Utmärkningen på laddplatserna är max 4 tim. Vi vill förtydliga att det är helt ok att ladda längre på kvällen och över natten. Kommer man som boende (eller besökare till boende) hem på kvällen och behöver ladda är det så klart tillåtet att stå där hela natten. Ingen bevakning sker där på nattetid.
Hyra av samlingslokalen
Från och med den 1 januari 2024 höjer vi avgiften för att hyra samlingslokalen. Vi har haft samma avgift länge och alla kostnader har ökat. Kostnaden blir från 1 januari 2024 300 kr för boende på Ingels-, Peders och Daniels väg och 500 kr för boende på Torkils väg. Vi har även ett partytält om går att hyra sommartid om vill ha möjlighet att vara ute i samband med att man hyr lokalen. Tältet kostar 200 kronor att hyra per gång. Obs! hyrs endast ut i samband med hyra av samlingslokalen.
Garagens användning
Här kommer en lite påminnelse om garagens användning. Garage får endast användas för parkering av fordon, inte som verkstad eller hobbylokal. Vi kommer att utföra besiktning ur brandsynpunkt och går då in i alla garage för att bland annat kontrollera att det inte förvaras något där som inte får förvaras där. Ifall besiktningen visar på att garaget inte används på avsett sätt eller att det förvaras exempelvis brandfarliga vätskor kommer hyresgästen att kontaktas för åtgärd.
Gästparkeringar
Vi vill också påminna om att gästparkeringen är till för just gäster. Den inte är till för permanenta parkeringar av boende i området. Inte heller för att man inte orkar köra in sin bil i garaget om man vet att man ska iväg om ett par timmar. Vänligen respektera detta!
Parkeringsövervakning
Sedan länge råder parkeringsförbud på Peders väg på sträckan mellan Erikslundsvägen och hela vägen fram till våra garage samt på vändplan.
Förvaring av brandfarliga ämnen
Gasol får inte förvaras inne i husen, varken i lägenheten, förråd eller i garagen. En behållare på max 30 liter får förvaras på balkongen. Brandfarliga vätskor och sprayburkar får inte förvaras i förråden. Behållare med max 25 l brandfarlig vätska får förvaras på balkongen och behållare med max 10 l brandfarlig vätska och sprayburkar får förvaras i lägenheten. I garaget får en reservdunk förvaras men ingen annan brandfarlig vätska.
Försäkringar
Vi vill förtydliga att bostadsrättstilläggsförsäkringen har vi tecknat en gemensam för hela föreningen så den behöver ni inte själva skaffa. Däremot måste alla ha en egen hemförsäkring och den ska alla själva teckna med sitt försäkringsbolag.
Vem står för vad av underhållet i bostaden
Som alla vet så har vi alla ett underhållsansvar i våra bostäder. För att tydliggöra vilket ansvar vi som bostadsinnehavare har och vilket ansvar bostadsrättsföreningen har så har vi på vår hemsida pedersvag.se under rubriken ”bra att veta” lagt upp ett dokument” Vem ansvarar för vad?”. Där kan man tydligt se vem som ansvarar för vad- bostadsinnehavaren
eller föreningen. Några har frågat om vem som åtgärdar och står för kostnaden vid stopp i köksvasken och i handfatet i badrummet. Så länge stoppet sitter i rören ovan golvet är det bostadsinnehavarens ansvar att åtgärda problemet och även betala kostnaden för det om man anlitar någon att göra det. Sitter däremot stoppet längre ner, i golvet, är det föreningens kostnad.
Saker som tillhör lägenheten
Föreningen har bland annat köpt in brandvarnare och brandsläckare till alla lägenheter och småhus. Vid försäljning av bostad är det viktigt att dessa saker blir kvar i lägenheten. Tv-box med tillhörande kort ska också lämnas kvar.
Tillåtna köksfläktar
Vid renovering av kök där köksfläkten byts ut får man i flerfamiljshusen endast byta ut till en fläkt av typen ”Alliance” typ lägenhet och de måste injusteras efter montering så flödet blir rätt. I småhusen får endast ”Alliance” typ villa monteras. Skillnaden är att villafläkten har styrtrådar som sammankopplas med fläkten på taket och den måste också justeras in så
flödena blir rätt. Mycket viktigt alltså för att ventilationen ska fungera optimalt i våra hus!